Ignite the inner wisdom and natural power to birth

In de workshop Birthing from Within, is er ruimte voor alle aspecten die een natuurlijke geboorte versterken en het tot een ontspannen, liefdevolle, wonderlijke en onvergetelijke gebeurtenis maken

‘Een intieme workshop voor zwangere koppels’

In het voorbereiden op de geboorte van jullie kind, kan je  starten met yoga, haptonomie en alle mogelijkheden die er vandaag de dag beschikbaar zijn. En voor de meeste paren staat ook een waterbevalling op het verlanglijstje. Dit zijn allemaal belangrijke en mooie stappen. Wij willen daar graag met deze workshop nog een essentieel element aan toe voegen.

Een geboorte kan anders verlopen dan hoe je het je het van tevoren hebt voorgesteld. Er zijn tegenwoordig vele aanleidingen waarom je toch in het ziekenhuis moet bevallen. Op zich is de aanleiding vaak niets ernstigs, maar vanwege medische protocollen is ook een vroedvrouw daar aan gebonden. Dit maakt dat tegenwoordig tachtig procent van de eerstgeboren baby’s in het ziekenhuis worden geboren. De weg naar het ziekenhuis, het vele beroep dat op je gedaan wordt door alle medische handelingen, vele mensen om je heen. Dat alles maakt dat het een uitdaging is om bij jezelf te blijven en dat jij als vrouw de leiding houdt in wat jij nodig hebt. Terwijl een bevalling het beste verloopt als je in overgave bent en je diep naar binnen kunt keren.

Er is een aspect waar vrouwen niet altijd op voorbereid zijn bij de bevalling. Tijdens de ontsluiting worden alle emotionele trauma’s die opgeslagen zijn in het bekkengebied en die dus niet verwerkt zijn, geactiveerd. Soms vanuit dit leven, soms vanuit vorige levens. Ook waar het je eigen geboorte betreft. Als je bijvoorbeeld een eigen trauma hebt ervaren tijdens je eigen geboorte, dan kan dat gevoel en bijbehorende emoties opkomen tijdens de geboorte van je kind. Dat beïnvloedt jouw emotionele respons op wat er gebeurt met je lichaam en roept angst op in plaats van vreugde of extase. En dan is het zoveel moeilijker je kindje met open armen te ontvangen. Terwijl dat eerste moment van ‘bonding’ zo fundamenteel is.

Het proces van geboorte is een initiatie in moederschap en vaderschap. Het is een heilig en wonderlijk gebeuren hoe geboorte plaats vindt en een ziel zich toevertrouwt aan jullie als ouders en begeleiders. En de liefde die onmiddellijk tussen jullie stroomt als je je kindje in je armen hebt, is niet in woorden te vatten .

“Wanneer een vrouw op het punt staat een kind ter wereld te brengen, wordt ze, zodra het wordt geboren, een met de grote zekerheid. Dan weet ze alles. Op dat moment kent ze het kind dat haar lichaam verlaat, kent ze zijn karakter, de hoedanigheden van zijn ziel en de sfeer waar het vandaan komt. Als de vrouw in staat is geen aandacht te schenken aan de pijn en andere complicaties, zal ze de diepste geheimen van het leven weten op het moment dat zijn hoofdje tevoorschijn komt”. Uit De Magdaleen – Deel 2 van Het Manuscript – Lars Muhl

Wij hebben deze workshop gecreëerd om de kans dat jullie als partners een ontspannen geboorte ervaren, groter te maken en jullie je kindje met helder bewustzijn en vol liefde kunnen ontvangen. En ook dat voor jullie kind de reis door het geboortekanaal zo harmonieus mogelijk is.

Joanne: ‘Een ziel die ontspannen wordt geboren en zelf het moment van geboorte kan bepalen, kan veel meer van zichzelf meenemen in dit leven’.

De essentie voor ons is: Hoe blijf je als vrouw in contact met je eigen lichaam, je kindje en je partner en je partner met jou? Een fijne geboorte wordt bepaald door jouw vermogen als vrouw om de natuurlijke hormoonstroom te volgen en in contact te blijven met je lichaam en de manier waarop het zich wil openen. Dat vraagt om een diep naar binnen keren en vertrouwd zijn met de lichamelijke kracht van een geboorte. En het vraagt dat je partner je kan uitnodigen om steeds jezelf te zijn, je uit te nodigen je impulsen te volgen en in intiem contact met je te blijven.

Wanneer is de workshop geschikt voor jullie:

– jullie willen op een ervarende (energetische) manier meer contact met het geboorteproces.
– je wilt het patroon uit jouw familielijn met betrekking tot angst of andere emoties voor geboorte doorbreken.
– je hebt een traumatische ervaring bij de bevalling van een eerder kindje en wilt dit nu anders ervaren.
– je wilt de schaamte voorbij als het gaat om je eigen intuïtie volledig te volgen in geluid, dansen en alles wat je hart je ingeeft.
– je wilt je eigen geboorte imprint helen en herschrijven.
– jullie willen de intimiteit tussen jullie in relatie tot de geboorte versterken.
– je hebt een verleden van seksueel misbruik of andere traumas en wilt daarin heling.
– je wilt je voorbereiden op een orgastische geboorte.

Wij spreken in de workshop de spirituele en natuurlijke seksuele kracht aan die vrouwen hebben voor een bewuste en natuurlijke geboorte. Een authentiek en liefdevol contact met het eigen lichaam is een uitnodiging om je over te geven aan de natuurlijke en zeer functionele flow van de hormonen die het geboortepoces voorbereiden en begeleiden.

De rol van de partner is daarin heel belangrijk. Op het moment dat de weeën zich aankondigen en een vrouw zich naar binnen keert, is het belangrijk dat haar partner weet hoe zij zich veilig kan voelen, de bewegingen van haar lichaam kan volgen en ondersteunen, het contact en de intimiteit in stand kan houden ook binnen een medische setting.

Wat komt aan bod in de workshop:

– contact met je kindje zowel spiritueel, emotioneel als lichamelijk zodat jouw kind de geboorte kan bepalen en jullie daarin optimaal samenwerken
– hormonale cyclus van de vrouw tijdens het geboorteproces
– het helen en herschrijven van je eigen geboorte imprint
– het helen van trauma’s in relatie tot je vagina en je baarmoeder
– contact tussen partners en de rol van intimiteit
– het geboorteproces vanuit een spirituele context
– visualisatie van de geboorte
– ruimte geven en verdieping van de gevoelslagen
– welkomstritueel voor de kleine
– een geboorte altaar maken
– de rol van geluid maken en dans
– het ruimte geven aan de spin bij de geboorte
– voorbereiding op een orgastische geboorte

Tijdens de workshop nodigen we je uit om via stenen, water, elfjes en andere beings contact te maken met jullie kindje, Dit kan ondersteunen bij het wonder van geboorte en alle hulp die daarbij aanwezig is.

Na de workshop:

– Heb je als vrouw meer vertrouwen in een natuurlijke geboorte en de inherente. kwaliteiten van jouw lichaam. Je bent meer in contact met jouw intuïtie en wijsheid van je lichaam.
– Als partner heb je meer contact met het geboorteproces en de gevoelslagen die daarin spelen.
– Er is een grotere intimiteit tussen jullie en bewustzijn hoe je die ook onder allerlei omstandigheden stabiel kunt houden.

Praktische Informatie

  • Data 18 en 19 april 10:00-17:00 
  • Locatie:De open ruimte
  • Adres: Josefien Bakerstraat 40, Almere
  • Kosten: 285,- euro inclusief koffie, thee en de lunch is een potluck

Aanmelden Nieuwsbrief

©[2019] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?