Wij geloven dat kinderen het recht hebben om tijdens het opgroeien te ontdekken dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn, dat zij prachtige kwaliteiten bezitten en dat zij het waard zijn om van gehouden te worden. Kinderen die zich bewust zijn van zichzelf en het eigen potentieel, hebben de mogelijkheid om op te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld.

Ieder kind voelt zich weleens minder prettig. Maar als je kind langere tijd verdrietig, angstig of boos is, dan kan dat heel vervelend zijn. Dit alles heeft veel invloed op jou als ouder, je relatie tot je kind en je partner, andere broers en zussen, kortom de hele familie wordt hier op onbewust niveau bij betrokken. De schoolprestaties kunnen minder worden wanneer je kind niet meer naar school wil. Het kan dan heel fijn zijn als uw kind, en jij als ouder, ondersteuning krijgt bij deze gevoelens of situaties.

Je kunt bij ons terecht op het moment dat je ziet of voelt dat je kind ergens mee zit, ook als je nog niet exact kunt benoemen waar het last van heeft. Vertoont je kind ander gedrag of andere prestaties op school? Zie je je kind stoeien met emoties en zichzelf op het sportveld en is dit anders dan wat je gewend bent van je kind? Merk je dat hij moeilijk contact kan maken met leeftijdsgenootjes, andere pest of gepest wordt? Kan je kind moeilijk tegen autoriteit en zoekt het vaak de grenzen op? Is er binnen het gezin een situatie die te maken heeft met scheiding, verhuizing, ziekte of verlies van een dierbare? Dan lopen wij graag een stukje mee met jou en je kind om te kijken wat het nodig heeft en daarin te ondersteunen.

Eenmaal aan de slag komen kinderen soms die krachten in zichzelf weer tegen waarvan ze wel wisten dat ze die hadden, maar door wat voor reden dan ook weggestopt hebben. Wij laten jouw kind weer ervaren hoe het is om die IK-sterkte te vergroten, in te zetten en hun levensplezier weer toe te laten.

Je hebt geen verwijzing vanuit een huisarts nodig maar kan direct een intakegesprek plannen.

Praktisch

Tijdens een sessie wordt er gebruik gemaakt van diverse technieken en methodieken zoals: De kracht van sport, metaforen, rollenspel,  meditatie, ademhaling, visualisatie en aandachtsoefeningen, lichaamswerk, creatieve werkvormen als klei/tekenen/knutselen. Er kan zowel outdoor als indoor gewerkt worden.

Het stappenplan kindercoaching:
1. Nadat er telefonisch contact is geweest wordt er een intakeformulier toegestuurd.
2. Inplannen van een ouder intake, dit is indien mogelijk, met beide ouders/verzorgers. Dit is nog zonder
uw kind.

3. Er worden, bij voorkeur wekelijks, 1-1 sessies met uw zoon/dochter ingepland. Het doel is dat het kind
de “regie” heeft en zelf aanvoelt wanneer het voldoende is. Dit draagt bij aan zelfkennis en autonomie.
(ga uit van ongeveer 5-7 sessies)

4. Eind gesprek ouders/verzorgers

Stappenplan Kindertolk/Presentchild © :
4 sessies: intake – vertaling – terugkoppeling “vanuit uw kind” – evaluatiemoment

De combinatie wordt steeds vaker gemaakt, het kind spelenderwijs en u zelf aan het werk met uw innerlijke kind. (Pure kind- gekwetste kind – gepantserde kind)

Kosten:
De kosten voor een sessie van een uur zijn €80,- (incl. BTW)

YOURPULSE KIDS is er voor kinderen en jongeren wanneer je:

 • Weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld hebt.
 • Je snel boos wordt, ook als het lijkt dat er geen aanleiding voor is.
 • Moeilijk vriendjes kunt maken, of moeilijk aansluiting met leeftijdsgenoten kan vinden.
 • Je moeite hebt met met regels en het omgaan met autoriteit.
 • Negatieve aandacht vraagt.
 • Je je steeds minder vrolijk voelt.
 • Andere kinderen Pest of gepest wordt.
 • Faalangst hebt of juist erg prestatief bent
 • Eigen gevoelens niet meer goed kunt reguleren
 • Gevoelens van andere overneemt.
 • Moeite hebt om te wennen aan een nieuwe situatie zoals een scheiding, rouw of ziekte.

MOODCAMP voor bewuste kinderen

MOODCAMP TRAINING helpt kinderen bewust te worden van de vele prikkels en afleiders om hen heen. Op school, tijdens sportmomenten, spelen met andere kinderen en drukke agenda’s van ouders. Ze maken kennis met vaardigheden en eigenschappen in zichzelf om zich beter te kunnen focussen op het NU. Leren hun IK sterkte te vergroten en leren hierdoor te vertrouwen in hun eigen kracht.

Dit kan helpen bij het herkennen van gevoelens en emoties, zoals boosheid, teleurstelling en hoe hier mee om te leren gaan. Ook het aangeven van behoeftes en grenzen is hier een belangrijke onderdeel dat we gaan oefenen.

Zo komt er meer bewustwording op het verschil tussen de binnenwereld en buitenwereld van het kind.

Een training waar kinderen leren om te gaan met afleiders, piekeren, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, faalangst, (hoog)gevoeligheid, rusteloosheid, grenzen aangeven, spanning, verdriet en angst.

Wie zijn we eigenlijk nog meer naast onze gedachten en angsten? Wat als we ons niet meer laten overspoelen door prikkels, gevoelens en gedachten maar de volledigheid kunnen ervaren van het moment, het NU.

Na deze MOODCAMP TRAINING is uw kind meer bewust van zichzelf en dat het invloed heeft op eigen gedachtes, prikkels en gevoelens. Vanuit de basisbehoeftes kan het kind meer herkennen en ook aangeven wat het nodig heeft.

Van spanning naar ontspanning, van niet kennen naar herkennen en toepassen. van vallen en opstaan.

“Het kind weet het- Het kind kan het- Het kind doet het.”

 

 

©[2023] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?