´Moodcamp is voor ons alles wat je vroeger zelf op school al had willen leren naast de bestaande vakken. Het is enorm waardevol om op jonge leeftijd te leren luisteren naar je gevoel, je emoties, je intuïtie en je lichaam, zodat je op kan groeien tot een zelfbewuste volwassene´.

MOODCAMP 

Moodcamp is ontwikkeld om actief aan de slag te gaan met je intuïtie, gevoel, de verbinding met jezelf  en met de  ontwikkeling van bewustzijn over jezelf en je omgeving. Deze trainingen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 16 en voor jongeren vanaf 17 jaar t/m 23 jaar. Er wordt gewerkt in diverse leeftijdsgroepen die qua belevingswereld goed bij elkaar aansluiten. 

Je bent in het dagelijks leven; op school, tijdens sportmomenten en sociale activiteiten steeds in contact met jezelf en je omgeving. Hoe zorg je voor je eigen welbevinden in een drukke maatschappij waar hoge verwachtingen en veel afleiders zijn?  Hoe zorg je voor je zelf tijdens en na de wereldwijde corona pandemie, die mogelijk op onbewust en bewust niveau veel onrust, stress en onduidelijkheid heeft gegeven en veel van je flexibiliteit heeft gevraagd.

Voor ons is het duidelijk dat dit vraagt om een holistische benadering waarin je als kind al leert om je te verbinden met jezelf, op niet alleen fysiek en mentaal niveau maar ook op spiritueel en gevoelsniveau.

Moodcamp helpt kinderen en jongeren zich bewust te worden van wat er zich in hun binnenwereld afspeelt en ook om zich bewust te worden van de vele prikkels en afleiders om hen heen. Tijdens de training maken de kinderen en jongeren kennis met vaardigheden en eigenschappen om zich beter te kunnen reguleren in het NU en te luisteren naar wat zij nodig hebben. Daardoor leren ze hun IK sterkte te vergroten en te vertrouwen op hun eigen kracht. We creëren een setting waar we zelf volledig aanwezig zijn in het NU en kunnen zo de kinderen ondersteunen om hierin te ontdekken en te groeien.

Zo leren de kinderen hun gevoelens en emoties te (h)erkennen en hoe hier uiting aan te geven en mee om te gaan. Ook het aangeven van behoeftes en grenzen is een belangrijk onderwerp waar we mee gaan oefenen met elkaar. Door te werken met intuïtie, creativiteit en nieuwsgierigheid gaan we samen ontdekken wat het kind in zich heeft om helemaal zichzelf te kunnen zijn als individu en in de groep. Zo ontstaat er meer verbinding tussen de binnenwereld en de buitenwereld van het kind. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om al op jonge leeftijd te leren over de betekenis van gevoelens, emoties, intuïtie en hoe dat in het fysieke lichaam tot uiting komt. Deze bewustwording draagt eraan bij dat dit op latere leeftijd een vanzelfsprekend hulpmiddel is. Zo ontwikkelen onze kinderen skills voor de rest van hun leven en groeien zo op tot zelfbewuste volwassenen.

Moodcamp werkt vanuit de volgende pijlers:

– Veiligheid ervaren
– Emoties herkennen en reguleren
– Vertrouwen in zichzelf en in de ander
– Verbinden met zichzelf en met de ander
– Creativiteit; verbeeldingskracht
– Nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen
– Focus/aandacht
– Acceptatie
– Spanning en ontspanning ervaren door beweging
– Mindfulness/meditatie/ademhaling

Na de MOODCAMP TRAINING is uw kind zich meer bewust van zichzelf en het gegeven dat het invloed kan uitoefenen op eigen gedachtes, prikkels en gevoelens. Binnen alle kan het kind meer zichzelf (h)erkennen en ook aangeven wat het nodig heeft. Van spanning naar ontspanning, van niet kennen naar herkennen en van vallen naar opstaan en van onbewust naar bewust.

We geven de training op diverse manieren:

  • 3 Workshop dagen van 1,5 uur in onze praktijk ruimte in ‘s-Hertogenbosch.
  • Op basisscholen; workshops en trajecten op maat (NPO gelden)
  • Op middelbare scholen; workshops en trajecten op maat (NPO gelden)
  • Op sportverenigingen
  • Workshops voor trainers en leraren om meer bewustwording te krijgen over de belevingswereld van kinderen.

Behoefte aan een trainingstraject op maat? Informeer naar de mogelijkheden.

Voor wie is deze training?

MOODCAMP is ontwikkelt voor ALLE kinderen die er behoefte aan hebben om zich te  ontwikkelen binnen de onderwerpen die omschreven staan in onze pijlers.

Impressie Moodcamp

Praktische Informatie

Moodcamp workshop kinderen 2023
– 3 dagen op woensdagmiddag van 14.30-16.00 voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar.
– 3 dagen op woensdagmiddag van 16.30-18.00 voor de leeftijd 10 t/m 12 jaar.

– Er wordt uiteraard gezorgd voor drinken en een gezonde snack.


Binnenkort worden er nieuwe data gepland voor deze workshops.

Aanmelden Nieuwsbrief

©[2023] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?