Er ontstaat steeds meer bewustzijn over de impact van gebeurtenissen rondom de conceptie, zwangerschap en geboorte.  Deze impact kan liefdevol en positief zijn maar je kan hierbij ook denken aan ongewenst kinderloos zijn, IVF/ICSI trajecten, abortus, miskramen, traumatische bevalling, vroeggeboorte, periode in couveuse en alleengeboren tweelingen. Al tijdens de vroegste periode van ons leven ontwikkelen we patronen die van invloed zijn op onze ontwikkeling. Tijdens deze periode ervaren we op celniveau het eerste contact met onszelf en de wereld om ons heen. Het is van groot belang dat we bewust worden van de impact van trauma in deze fase en van de impact van deze imprints op de rest van ons leven. Want imprints worden littekens op de ziel wanneer ze niet geheeld worden. De traumatische herinnering wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn en in ons lichaam en dit kan resulteren in een gevoel van afscheiding in jezelf en de wereld om je heen en je levensenergie kan hierdoor stagneren. Voor mij is de tijd aangebroken om mensen hiervan bewust te maken want door de imprints die in onze perinatale en prenatale periode zijn ontstaan te herschrijven, kunnen we weer de verbinding voelen met ons ware zelf. Dit kan door o.a. lichaamswerk binnen een veilige bedding. Wanneer we deze verbinding weer kunnen herinneren, kunnen we onszelf op een liefdevolle en bewuste manier steeds opnieuw geboren laten worden in ieder moment.

Als levenstherapeut verbind ik me aan de prachtige beweging van conscious birthing. Deze beweging omvat de bewustwording en herschrijving van conceptie, zwangerschap en geboorte, als ook de voorbereiding van (toekomstige) ouders op de conceptie, zwangerschap en geboorte van hun kind.

In onze workshops richten wij ons op vier aspecten die bijdragen aan een bewuste conceptie en bewuste geboorte: (1) De relatie en het contact van de incarnerende ziel met zijn toekomstige ouder(s) beginnend voor de conceptie. (2) De essentie van indalend bewustzijn van de nieuwe ziel en waar dit toe uitnodigt in ritme, afstemming, frequentie verhoging. (3) Contact met een eigen intuïtief weten van een natuurlijke geboorte, het luisteren naar en begrijpen van de natuurlijke functies van het lichaam, het stimuleren van de levensenergie en de kwaliteit van seksualiteit en het veld van liefde. (4) Een proces van heling van hun eigen geboorte imprint en imprint van conceptie en alle thema’s tijdens de zwangerschap. In die zin spreken we dan van re-birthing.

Bovenstaande punten komen terug in de workshops Conscious Conception en Birthing Within waarbij de nadruk bij de eerste workshop ligt op alles aspecten van conceptie en bij de tweede workshop op de voorbereiding voor geboorte. Daarnaast bieden wij de workshop “De kracht van de vrouw” aan om vrouwen te ondersteunen in alle aspecten van hun vrouw-zijn gehoor te vinden en heling te ervaren.

Kijk ook voor meer informatie op consciousbirthing.nl

Praktisch

Een doula ondersteunt jullie op een niet-medische manier tijdens de zwangerschap, de geboorte van jullie kindje en in de periode erna. De doula blijft gedurende de hele bevalling aan de zijde van de barende vrouw. Een doula zal er tijdens een bevalling alles aan doen de rust te bewaren en de aanstaande ouders een helpende hand te bieden. Op het gebied van ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken en alles wat er nodig is. Maar ook op het gebied van coaching. Je moed inspreken, naar je luisteren of je gerust te stellen.

– Kennismakingsgesprek
– 3 vervolggesprekken tijdens de zwangerschap
– Meehelpen met het opzetten van het geboorteplan
– Ongelimiteerd email/telefoon contact
– Ondersteuning tijdens de gehele duur van de bevalling
– Een post partum gesprek
– Een bevalverslag (vaak met foto’s)

Neem contact op voor vragen over een Doula traject.

 

KOSTEN

Als (energetisch) doula kan ik je ondersteunen wanneer je als ouders:

  • Vragen hebt over conceptie, zwangerschap en geboorte.
  • Je op gelijkwaardig niveau, onvoorwaardelijke emotionele ondersteuning wenst tijdens jullie zwangerschap en geboorte.
  • De mogelijkheden wilt onderzoeken en wil stilstaan bij de zwangerschap en bevalling.
  • Een eigen (geboorte)trauma wilt herschrijven.
  • Extra ondersteuning zoekt voor de vader/partner tijdens de bevalling.
  • Niet alleen stil wil staan bij het medische aspect maar ook de gevoelskant en het spirituele aspect van een zwangerschap en geboorte.

Als ouder(s) word je ook opnieuw geboren.

Soms heb je als aanstaande ouder(s), door verschillende gebeurtenissen, ondersteuning nodig. Zeker bij een levensveranderende gebeurtenis als de geboorte van een kind.

Het kan soms zinvol zijn om je bewust te worden waarom je op een bepaalde manier reageert, word je getriggert door eventuele trauma´s en afweer die onbewust invloed hebben op de situatie. Als doula kan ik helpen om meer bewustzijn te krijgen vanaf de conceptie tot na de bevalling.  Zo kan er ruimte ontstaan om vanuit een liefdevolle verbinding te bevallen.

Waarom een Doula?

Omdat je tijdens de zwangerschap de doula leert kennen, bouw je een vertrouwensband op met haar. Zij helpt jou en je eventuele partner met het voorbereiden op de bevalling en kent daardoor jouw wensen. De doula blijft de gehele bevalling bij je en dat kan heel fijn zijn als je steeds wisselende verloskundige of verpleegkundigen naast je hebt. Je kunt overwegen een doula in te huren als je tijdens je bevalling graag continue support wilt van een ervaren en kundige vrouw. Ook kun je een doula inschakelen als je opziet tegen de bevalling, als je geen partner hebt of als hij/zij kan er niet bij zijn. En als je het fijn vind dat iemand jullie wensen rondom de bevalling ‘bewaakt’. De doula werkt samen met de partner, de verloskundige en/of arts en de kraamzorg/verpleegkundige.

AGENDA


14 en 15 februari      Vrouwenkracht
13 en 14 maart          Conscious Conception
10 en 11 april          Vrouwenkracht

Heb je interesse in een van bovengenoemde events, meld je dan aan via het contactformulier.

©[2019] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?